Webinar Waterstof in de Praktijk op 10 juni

27 mei 2021 | Kennisbank

Op 10 juni organiseerden we een webinar over praktijkprojecten met waterstof en wat er allemaal komt kijken bij productie en gebruik van waterstof. Waterstof is een van de meeste besproken onderwerpen op dit moment. Er zijn minstens 150 projecten in ontwikkeling in Nederland, echter het aantal daadwerkelijk gerealiseerde projecten is beperkt. Welke spraakmakende projecten zijn er al? Wat komt er precies bij kijken voor de toepassing van waterstof?

Meer dan 50 personen namen op 10 juni deel aan ons webinar over de praktijk van waterstof. Voor wie die middag niet kon, is het webinar nog terug te zien op onze site.

Transportbrandstof
De drie sprekers waren het erover eens dat de toepassing van groene waterstof voorlopig beperkt is tot transportbrandstof. Bert van Renselaar gaf aan dat het 25 MW project in Vlissingen slechts een fractie kan produceren van wat de chemie daar nu verbruikt maar de kostprijs is nog een veelvoud van die van grijze waterstof uit aardgas. Ron Bol en Johannes Brock lieten zien dat ze al nauw samenwerken met de transportsector. Hysolar heeft als partner een aannemersbedrijf uit Nieuwegein gevonden die nu al waterstof in graafmachines en tractoren inzet met dual fuel motoren. 

De presentatie kan via deze link of onderaan de pagina worden teruggekeken.

De presentaties zijn hieronder beschikbaar:

Nieuwsbrief