Koning opent De Purmer

20 maart 2015 | Kennisbank

Op vrijdag 13 maart vond de officiële opening plaats van BioWarmteCentrale de Purmer van Stadsverwarming Purmerend. Koning Willem – Alexander verrichtte de openingshandeling en kreeg vervolgens een rondleiding door de warmtecentrale.

Enthousiaste koning Willem-Alexander
Enthousiaste koning Willem-Alexander

Met de centrale De Purmer voorziet Stadsverwarming Purmerend haar 25.000 klanten voor 80% van groene warmte. Teun Bokhoven, voorzitter van de Duurzame Energie Koepel zei bij de opening dat dit project laat zien dat we met Nederlandse biomassa op een hele duurzame manier schoon en efficiënt woningen en bedrijven kunnen verwarmen zonder aardgas. “Hiermee tonen we dat we onze warmtevoorziening voortaan duurzaam kunnen inrichten. Daarnaast is de centrale een voorbeeld voor vele andere lokale of gemeentelijke initiatieven die zelf verantwoordelijk willen zijn voor een betrouwbare en duurzame energievoorziening voor burgers en bedrijven,” aldus Bokhoven die er op wees dat we in een transitie zitten van fossiel naar duurzaam. We moeten wennen aan het idee dat warmte niet meer uit een cv-ketel komt maar uit een pijp in de straat.”

Stadsverwarming Purmerend heeft een langlopend contract met Staatsbosbeheer die jaarlijks 100.000 ton houtsnippers levert aan De Purmer.

Nieuwsbrief