SDE+ 2014 en toekomst SDE+

Op 1 april gaat de SDE+ 2014 open. Op onze workshop energiefondsen op 19 maart in Den Haag zal Jan Bouke Agterhuis van RVO toelichten hoe u steun kunt aanvragen voor de productie van duurzame energie en wat de belangrijkste wijzigingen in de regeling zijn ten opzichte van vorig jaar.
Zijn collega Wouter Siemers zal vertellen hoe de RVO ondersteuning biedt bij projecten met al een SDE+ beschikking, zodat deze alsnog gerealiseerd worden.

Tenslotte zal Sander Lensink van ECN Beleidsstudies een presentatie geven over de ontwikkelingen in de komende jaren.

 

Innovatieprogramma Horizon 2020

In het nieuwe EU-programma Horizon 2020 is een groot budget beschikbaar voor innovaties in de energiesector. Kathrin Braun van RVO NL zal de mogelijkheden toelichten. U kunt uw projecten voorstellen en we kunnen interactief zoeken naar internationale partners.

 

Warmtetransport per schip

Tijdens de workshop over Horizon 2020 zal DWA een opmerkelijke innovatie presenteren: vervoer van warmte over water. Deze ontwikkeling is genomineerd voor de Vernufteling 2014.

 

Provinciale energiefondsen

Verschillende provincies hebben al fondsen om projecten op het gebied van duurzame energie en energiebesparing van de grond te krijgen. Anderen staan op het punt om een energiefonds of klimaatfonds open te stellen. In een voorstelronde zullen een aantal provincies hun aanpak en eerste resultaten presenteren.

 

Inschrijving

Schrijf u nog snel in voor deze belangrijke bijeenkomst op onze website. Deelname is gratis voor medewerkers van organisaties die lid zijn. Voor niet-leden geldt een bijdrage van EUR 250; voor ZZP’ers en tuinders geldt een gereduceerd tarief van EUR 100.