De voedingsmiddelen- en drankenindustrie kiest steeds meer voor duurzame brandstoffen.Dat past in het MVO-beleid maar is ook commercieel steeds belangrijker. De klanten willen duurzaam bereide producten. Maar deze sector heeft zelf ook organische reststromen beschikbaar die gebruikt kunnen worden voor energie.

Op ons seminar op 18 maart in Dinteloord worden de ontwikkelingen in Nederland en Vlaanderen toegelicht. Naast een aantal lezingen over praktijkvoorbeelden bezoeken we ook agricultuur Nieuw-Prinsenland en de groengasinstallatie van SuikerUnie. De plannen om op dit terrein restwarmte en CO2 aan de glastuinbouw te leveren,  worden dan ook  toegelicht.

Inschrijven

Op onze website kunt u zich inschrijven voor deze bijeenkomst. Deelname is gratis voor medewerkers van organisaties die lid zijn van de projectgroep. Voor niet-leden geldt een bijdrage van 250 euro.

 

Zuivelfabriek op bio-olie

Friesland Campina
Bij de uitbreiding van de fabriek van FrieslandCampina in Borculo gaat men als eerste ter wereld pyrolyse-olie inzetten als brandstof voor de stoomketels.

Biowarmtecentrale De Purmer wordt geopend door koning

De nieuwe warmtecentrale van Stadsverwarming Purmerend heeft vier houtketels met een totaal vermogen van 44 MW. Met deze centrale heeft Purmerend de Award Duurzame Energie Noord-Holland 2014 gewonnen. 70 % van de woningen in Purmerend is aangesloten op het warmtenet dat nu groene warmte levert.

Warmtenet Hengelo levert groene warmte aan industrie

Warmtenet Hengelo is gestart met de levering van duurzame warmte aan het grote industriecomplex van Eaton en legt een leiding aan naar Galvano in Hengelo. De warmte wordt geproduceerd met twee houtgestookte ketels en een hulpketel geïntegreerd in een warmtebuffer.