HVC is al jaren koploper op het gebied van verduurzaming. Projectgroep BioWKK is daarom verheugd een excursie aan te mogen kondigen. Duurzame energie (warmte, elektriciteit en gas) haalt HVC uit afval, biomassa (afvalhout, riooslib), geothermie, zon en wind. Nieuwe ontwikkelingen zijn de uitbreiding van het warmtenet naar glastuinbouwgebieden en de afvang van CO2 uit de rookgassen zodat de glastuinbouw deze kan gebruiken voor bemesting. De nieuwe combinatie bio-energie en carbon capture is van groot belang in het halen van de Parijse doelstellingen.

In de lezingen zal ook aandacht besteed worden aan draagvlak voor biomassa. Dit is al enige tijd een van de belangrijkste gespreksonderwerpen als het om bio-energie gaat. De middag bestaat uit lezingen, gevolgd door een rondleiding en netwerkborrel bij de HVC. Programma en details volgen.

Voorlopig programma:

12:00 ontvangst, met lunch

13:00 – 15:30 lezingen programma

  • HVC: een duurzaam en groeiend warmtenet
  • HVC: CO2 afvang uit rookgassen
  • tbd: draagvlak voor biomassa

15:30 – 17:00 excursie (beperkt aantal plaatsen) en borrel

Gratis tickets zijn alleen beschikbaar voor leden van de projectgroep bioWKK.

Het eerstvolgende BioWKK evenement vindt plaats in oktober. De voorlopige locatie is HVC Alkmaar. U kunt hieronder tickets bestellen. worden verzorgd door Eventbrite in opdracht van BlueTerra Energy Experts.  Restituties tot 7 dagen voor evenement, daarna kunnen wij helaas niet meer terugboeken.