Op 11 december organiseert de projectgroep biomassa & wkk in Zwolle een praktijkdag over houtgestookte ketels en wkk. Centraal staat het project Muziekwijk van Cogas Duurzaam uit Almelo. De Muziekwijk heeft een warmtenet op lage temperatuur, een duurzame warmtecentrale en het eerste waterbehandelingssysteem met monitoring via internet. Naast lezingen door Cogas, Kara (fabrikant houtketels) en Spirotech (fabrikant waterbehandeling) is er een bezoek aan de Muziekwijk gepland.
Verder zal de projectleider van gemeente Eindhoven vertellen over de praktijkervaringen van de houtgestookte warmtekrachtcentrale in Meerhoven en de plannen voor de bouw van een soortgelijke centrale in de Strijp.

Tenslotte zal Eteck een presentatie geven van haar project Easy Street in Breda waar 246 appartementen en 200 studenteneenheden worden verwarmd met houtpelletketels.

De houten warmtecentrale in de Muziekwijk heeft pv-panelen en grasdak en houtgestookte ketel

De houten warmtecentrale in de Muziekwijk heeft pv-panelen en grasdak en houtgestookte ketel.

Inschrijving

Op onze website kunt u zich inschrijven voor de workshop in Zwolle. Voor leden is deelname gratis; niet-leden betalen een bijdrage van 250 Euro p.p.

 

SDE heeft nog volop budget

Voor 2014 heeft minister Kamp het budget van de SDE+ vastgesteld op 3,5 miljard Euro. Eind september was er voor 1,57 miljard aan aanvragen waarvan voor 464 miljoen was gehonoreerd.
Voor projecten op het gebied van biomassa(wkk) zijn er dus nog grote kansen op vergoeding van de onrendabele top gedurende 12 jaren.

 

Biowkk Meerhoven

Biowkk MeerhovenDe warmtekrachtcentrale met houtsnippers als brandstof voor de wijk Meerhoven in Eindhoven is volop in bedrijf. Frans Kastelijn van gemeente Eindhoven vertelt op 11 december over de praktijkervaringen en over de inkoop van hout.

 

Stoken op lage temperatuur eist hoge waterkwaliteit

WatermonstersStoken op lage temperatuur is energetisch mooi maar stelt hoge eisen aan de waterbehandeling. In de Muziekwijk heeft men geavanceerd systeem met bewaking via internet.